00:17
26 вересня - Європейський день мов
       Вже 10 рік поспіль в країнах світу святкуватиметься День Європейських мов. Це свято було започатковано 6 грудня 2001 року Радою Європи за підтримки Європейського Союзу наприкінці Європейського року мов, воно пов’язане з популяризацією мультилінгвізму серед громадян Європейського Союзу
        У європейських інститутах офіційно рівноправно використовуються наступні мови: англійська, болгарська, угорська, грецька, датська, ірландська, іспанська, італійська, латиська, литовська, мальтійський, німецька, нідерландська, польська, португальська, румунська, словацька, словенська, фінська, французька, чеська , шведська, естонська. Незважаючи на декларовану рівноправність усіх мов Євросоюзу, в роботі інстанцій використовуються в основному англійська, французька і німецька мови.

Існує 10 золотих правил вивчення іноземної мови:
1.Вивчайте іноземну мову з опорою на рідну, адже граматику і абстрактні поняття краще пояснювати рідною мовою.
2.Займайтеся іноземною мовою регулярно і часто, бажано щодня. Ефективніше займатися 5-6 разів на тиждень по 1,5-2 години. Коли рівень володіння мовою наближається до середнього, можна скоротити частоту занять до 2-3 разів.
3.Застосовуйте придбані знання на практиці. Якщо немає поруч носія мови, що вивчається, знайдіть його в Інтернеті.

4.Оптимально налагодьте взаємини з граматикою, але пам’ятайте: вам потрібна не теоретична, а практична граматика.

5.Намагайтесь вивчати не тільки окремі слова, але й готові фрази. Часто у мовах використовуються кліше, а якщо, будуючи фразу, ви перекладатимете буквально кожне слово рідної мови іноземною, вас можуть не зрозуміти, тому що для передачі певного змісту у різних мовах може використовуватися різне лексичне наповнення. Отже, не слід перекладати кожну фразу дослівно.

6.Правильно ведіть словниковий зошит, записуйте нові слова і систематично повторюйте їх.

7.Ідеальних підручників не існує, в кожному щось бракує, тому використовуйте декілька підручників паралельно. Читайте літературу про країну, мову якої ви вивчаєте, а також художню літературу, вникаючи в психологію народу цієї країни.

8.Не зупиняйтесь на півдорозі, адже не доучити мову - це гірше, ніж не братися за справу зовсім. Чи є сенс в тому, щоб вивчити сотню слів і десяток правил граматики, але не розуміти усну мову, не вміти підтримувати бесіду?

9.Не довіряйте рекламам, які обіцяють навчити мові за лічені тижні і навіть дні. При найінтенсивніших заняттях (30 годин на тиждень) осягнути ази мови з нуля можна за 2-3 місяці, а оволодіти нею повністю – за рік.

10.Вивчаючи іноземну мову, порівнюйте її з тими мовами, якими ви вже володієте, і ви відкриєте для себе багато споріднених моментів. Чим більше мов ви вивчаєте, тим легше засвоюється кожна наступна.


Переглядів: 1910 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar