11:27
День безпечного Інтернету

“Ті ж самі права, які людина має в офлайновому середовищі, повинні також захищатися в онлайновому середовищі”. (Резолюція 32-й сесії Ради ООН з прав людини «Заохочення, захист і здійснення прав людини в Інтернеті»).

5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Школа-гімназія також долучилась до заходів. Молодші школярі переглянули віеороліки про небезпеки Інтернету, повторили правила поводження в мережі, учні 10-Б класу приєднались до онлайн-уроку «Вступ до Кібербезпеки», який проводили представники департаменту кіберполіції України, провідних ВНЗ та представники Мережної академії Cisco. 

Під час уроку були розглянуті питання про кібератаки та інтернет шахрайство, соціальну інженерію «Як хакери використовують вразливості людей». Діти мали можливість долучитися до доповідей, отримати відповіді на свої запитання.

Переглядів: 516 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar