20:05
День ЦЗ

Пов’язане зображенняCтатистика свідчить, що 80% аварій, катастроф відбувається за свідомих чи несвідомих дій людини. Головною причиною такого становища є низький рівень обізнаності населення з існуючою небезпекою воєнного, техногенного, природного характеру. Чим раніше людина вивчить основні принципи самозахисту і усвідомить свою відповідальність у період лиха, тим ефективніші будуть результати.

День цивільного захисту є завершальним етапом щорічного навчання з основ безпеки життєдіяльності, МСП, «Захист Вітчизни», заходи якого сприяють закріпленню теоретичних знань про небезпеку, яка може виникнути, відпрацювання практичних дій з особистої безпеки.

Відповідно до зазначених цілей і завдань 19 квітня у закладі пройшов День ЦЗ. Він розпочався організованою лінійкою. Учні 1-4 класів подорожували  у Країну Безпеки, взяли участь у марафоні «Дитина і надзвичайні ситуації». Школярі показали на практиці свої знання у вікторинах «Вогонь – друг, вогонь - ворог», «Коли поряд немає лікаря» (5 класи). Шестикласники створювали «Навігатор безпеки», а учні 7-х класів провели уроки-аукціони, усні журнали «Мої дії в надзвичайних ситуаціях». Цей день запам’ятається учням 8-9 класів екскурсіями у пожежну частину міста, у цехи ремонтного заводу, де вони мали змогу познайомитися з військовою технікою, взяти участь в заняттях з цивільного захисту на тему "Увага всім! Пожежна небезпека», а десятикласники  поспілкуватися з  представниками ювенальної превенції міста. Впродовж дня класи готували листівки на тему "Увага! Небезпека!", які за змістом відповідали тематиці дня і розміщували їх біля своїх аудиторій.

На завершення проведено відпрацювання дій всіх учасників навчально-виховного процесу за сигналом "Увага всім!".

Аналіз проведених заходів засвідчив успішне засвоєння учнями програми цивільного захисту.

Більше світлин в Альбомі

Переглядів: 546 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar