13:13
День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року. Свято приурочене до річниці двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року.

Пам'ятну дату ввели, щоб донести до сучасних і майбутніх поколінь об'єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також для вшанування патріотизму і мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.

В нашій школі пройшли заходи, присвячені Дню Гідності та Свободи. Розпочався день з хвилини мовчання та вшанування патріотизму і мужності людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини. В бібліотеці розгорнута тематична виставка «Україна – це територія гідності і свободи», був оформлений інформаційний стенд, присвячений Героям Небесної Сотні та воїнам української армії. Клубом «Пошук» презентовано матеріали акції «Герої серед нас: сучасні захисники України», проведено тематичні екскурсії  «Стежинами пам’яті».

У класах проведені бесіди, виховні заходи «Ми діти твої, Україно!» (1-4 класи), уроки мужності «Революція Гідності: як це було…» (5-7 класи); зустрічі з воїнами АТО «Події, що змінили нас» (8-11 класи).

У бібліотеці закладу (зав. Сімашко Л.В.) відбувся виховний захід «Україна гідна свободи!», метою якого було вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Учні 5-А класу (кл. кер. Касянчук В.І.) взяли участь у конкурсі читців поезій, присвячених Героям Небесної Сотні «Поетичне слово про героїв». Прозвучали поезії  Кравчук О.В., Карнаух М.В. про випускника школи Максима Коваля, про події на Сході України.

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії. Слава Україні! Героям слава!

Більше світлин заходів в Альбомі

Переглядів: 374 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar