11:39
Правила поведінки на прогулянці

Дуже часто під час прогулянок діти опиняються біля старих, аварійних будівель.

Опинившись там, не стійте поблизу будівель, а перемістіться на відкритий простір.

Якщо руйнування будівлі сталося, а ви відрізані від шляхів евакуації, то займіть найбезпечніше місце: отвори капітальних внутрішніх стін, кути, утворені капітальними внутрішніми стінами, під балками каркасу.

Правила поведінки в завалі внаслідок руйнування будівлі є такими: дихайте глибоко, не піддавайтеся паніці і не падайте духом, зосередьтесь на найважливішому, намагайтесь вижити за будь-яку ціну, знайте, що допомога прийде обов'язково.

Постарайтеся визначити, де ви перебуваєте, чи немає поруч інших людей: прислухайтесь, подайте голос у хвилини тиші.

Пам'ятайте, що людина здатна витримати спрагу і особливо голод протягом тривалого часу, якщо не буде марно витрачати енергію. Пошукайте в кишенях або поруч предмети, які могли б допомогти подати світлові або звукові сигнали (наприклад, мобільний телефон, ліхтарик, дзеркальце, камінь, а також металеві предмети, якими можна постукати по трубі або стіні і тим самим привернути увагу). Якщо єдиним шляхом виходу є вузький лаз — протисніться крізь нього. Для цього необхідно розслабити м'язи і рухатися, притиснувши лікті до тіла.

Увага!

У зв’язку з аварійним станом зовнішніх стін музею існує небезпека травмування людей та дітей, які проводять дозвілля під стінами будівлі. Керівники «Музею пропаганди» просять бути обережними, адже смальтове покриття обвалюється і може нанести шкоду життю і здоров’ю шепетівчан.

Переглядів: 408 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar