15:02
Психолого-педагогічна майстерня «На шляху до успіху»

Результат пошуку зображень за запитом "«На шляху до успіху»"09.01.2018р. педагоги школи-гімназії взяли участь у психолого-педагогічній майстерні «Емоційний інтелект як важлива складова психологічного розвитку особистості».

Емоційний інтелект – основа позитивного мислення, фундамент успішного життя і особистого щастя. Тому так важливо його розвивати. Розуміння емоцій, здатність розпізнавати почуття, наміри та мотивацію оточуючих відкриває більше можливостей, не дозволяє опустити руки в складній ситуації.

Тому мета заходу:

  • розглянути теоретичні аспекти розвитку емоційного інтелекту, його складові та її модель розвитку;
  • вдосконалити практичні навички та вміння щодо використання методів розвитку емоційного інтелекту;
  • сприяти формуванню психологічної культури сучасного педагога;
  • формувати позитивну «Я» концепцію; сприяти бажанню до самопізнання та самовдосконалення.

Під час виконання вправи «Мій вдалий та успішний 2018р.» педагоги загадували бажання, мріяли та ставили цілі. В результаті створено Новорічну Гірлянду Мрій, яка стала символом – мотиватором до їх реалізації протягом року.

Розглянули теоретичні аспекти розвитку емоційного інтелекту з допомогою життєвих метафор «Хустина», «Брудна склянка», «Вгадай емоцію», «Я-ТИ висловлювання».

Здійснили уявну подорож до глибин власної підсвідомості, виконуючи вправу «Дорога додому» та з допомогою техніки МАК «108» мали можливість віднайти власні приховані ресурси для подолання життєвих негараздів у важкі періоди життя, а також зрозуміти свої сильні сторони, більше пізнати себе.  

Під час виконання антистресових вправ «8 квадратів»,  «Скринька комфорту», «Метафори-мотиватори» мали можливість відпочити, зняти напругу, стабілізувати психоемоційний стан.

«Можливість прислухатись до себе – це важлива передумова можливості почути інших» (Е Фром).

Практичний психолог Н.Дерезюк, соціальний педагог О.Кошетар

Більше світлин в Альбомі

Переглядів: 712 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar