18:59
Тиждень психології

З нагоди Дня психолога, який відзначається 23 квітня, у нашій школі відбувся тиждень психології, який проходив з 22 по 26 квітня. Девіз тижня - «Дозвольте собі бути щасливими».

Світло галактик і світло людської душі… Не можна осягнути істину розумом, не маючи внутрішнього духовного світла. Людська душа і Галактика живуть за одними ж і тими законами. Внутрішній світ кожної людини такий же незвіданий як і Всесвіт.

Внутрішній світ – це психіка людини, а іншими словами –  душа. Наука про душу. Таке визначення вперше було дано більше 2 тисячі років тому. Офіційно термін психологія був введений німецьким філософом Крістіаном Вольфом у другій половині 18 століття. «Псюхе» – душа, «логос» – наука.  А ще у психології є своя покровителька – Психея.

Отож, про психологічні цікавинки та значення психології у житті людини можна було на інформаційному стенді. На імпровізованій «стіні емоцій» учні  та педагоги залишили багато позитивних думок і висловлювань.

Учні перших класів приєдналися до суспільного проекту «Будуємо культуру миру разом!», який започатковано Асоціацією практикуючих психологів Одеської області та присвячений Міжнародному дню захисту дітей. Ідея проекту – створити квітку чеснот людини (КВІТЧЕЛ) як символ миру та об’єднання сім’ї. Гра “КВІТЧЕЛ”, що пройшла у навчальному закладі, спрямована на психологічну підтримку дитини у перехідний період, об’єднання сім’ї та родини у прагненні миру. Гасло гри: Мир, рід, родовід!

Діти складали квітку чеснот людини та називали їх якостями, які є кращими якостями людини, за їх дитячим вибором, заповнювали золотий центр, серцевину квітки (…доброта, повага, гідність, довіра, цілеспрямованість, співпраця, відповідальність, співчуття, вдячність…).

Учні других класів  взяли участь у  грі «Ерудит», де мали змогу позмагатися у розв’язанні цікавих логічних загадок та головоломок.

Четверті класи під час рухливої арт-перерви «Кольоровий водограй»  будували на швидкість вежі із повітряних кульок, отримали безліч позитиву та яскравих емоцій.

Година спілкування «Кольорова країна» в п’ятих класах, сприяла розкриттю в учнів духовно-моральних якостей, любові до людей, природи. Учні дізналися про значення кольорів та навчилися їх використовувати. Діти подарували один одному багато компліментів та безліч позитивних емоцій.

Протягом тижня діяла скринька «Пожирач негативних емоцій», за допомогою якої усі бажаючі могли підвищити свій настрій та позбутися тягаря негативних відчуттів. Також продовжувала діяльність скринька довіри «Лист до психолога».

Паркан відвертості «Відкрий себе світу» дав змогу кожному бажаючому  проявити свої здібності, нахили, висловити свою точку зору й обґрунтувати її.

Всі заходи були спрямовані на підтримку позитивного настрою і подолання втоми наприкінці навчального року. Загалом, тиждень пройшов цікаво, енергійно та радісно.

Що таке щастя непросто сказати -
Треба для цього в душі розцвітати.
Вміти життю усміхнутися щиро
Сонцю за обрій сказати: спасибі.

Щастя в родині, веселій та дужій,
Щастя у друзях, у квіточці в лузі.
В маминій усмішці, в успіхах сина,
У вмінні прощати і бути потрібним.

Щастя у дружніх обіймах за плечі,
В слові «люблю», що шепочуть під вечір.
В народженні сина чи доньки, як знати.
Щастя, що в тебе є батько і мати.

Щастя в зернятку, що в хліб проростає.
Щастя, як  голоду й воєн немає.
В тім, що людина завжди має вибір -
Бути людиною, а чи створінням.

Щастя співає, радіє, сміється.
Воно не заздрить і не зазнається,
Ділиться з ближнім, людей зігріває,
В любові купається й меж їй не знає…

Олена Жежук

Психологічна служба школи приєднується до цих слів та бажає усім бути щасливими!!!

Більше світлин в Альбомі

Переглядів: 366 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar