16:14
Урок мужності

Запалімо свічечку скорботи
Тим усім, кого взяла війна…

10 лютого у 8-В класі школи-гімназії (класний керівник Касянчук В.І.) відбулася виховна година «Цих днів не згасне слава…», присвячена 73-ій річниці визволення Шепетівки від німецько-фашистських загарбників.

Юні пошуковці повели учнів класу дорогами війни, розповіли про життя рідного міста в період окупації та про ті далекі лютневі дні 1944 року – дні довгожданого визволення. Прикладом мужності та героїзму стали воїни-визволителі рідної землі, зокрема Остап Горбатюк та одноліток сьогоднішніх восьмикласників – Герой Радянського Союзу Валя Котик.

Чи легко далася перемога нашій державі? Якою є ситуація в країні сьогодні? Якими маємо зростати ми?

До роздумів спонукало схвильоване читання віршів про війну, слухання фрагментів воєнних пісень, перегляд фільму «Визволення Шепетівки», розповіді-презентації учнів про участь їх рідних прадідів і прабабусь у Великій Вітчизняній війні, рольова гра – український поет Петро Біба, який брав участь у боях за визволення нашого міста, передав свої спогади, прочитавши вірш «Шепетівська троянда».

Переглядів: 556 | Додав: Play_Boy | Теги: визволення, німецько-фашистських загарбників, Виховна година, свічка, воїни-визволителі, Урок мужності, Цих днів не згасне слава, окупації | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar