Українська мова — одна з головних цінностей нашої країни, наша гордість і скарб. Українську мову неодноразово забороняли і намагалися викорінити, а над її носіями вчиняли геноцид. Наша мова пережила все це і зараз визнана однією з найкрасивіших мов у світі.

Завдяки мові та мисленню суспільство змінює навколишній світ. 

Українську мову називають солов’їною, адже вона багата на епітети та її звучання неймовірне. Безумовно, мова для народу є його скарбницею, живою схованкою людського духу. 

Рідна мова утворює невидимий зв’язок між усіма поколіннями минулого та майбутнього.

Цьогоріч Україна вперше відзначає День української писемності та мови 27 жовтня.

В цей день в школі організовано низку заходів, в яких брали участь педагоги, батьки  та здобувачі освіти.

В ході їх проведення всі ще раз переконалися в красі та величі нашої рідної мови. Учасники освітнього процесу активно долучилися до написання радіодикта ... Читати далі »

Просмотров: 93 | Добавил: Fizik | Дата: 27.10.2023 | Комментарии (0)

27 жовтня - День української писемності та мови

Президент України Володимир Зеленський 28 липня 2023 року підписав Указ №455/2023, відповідно до якого дата святкування Дня української писемності та мови була перенесена з 9 листопада на 27 жовтня. До відома. У 2023 році дата свята змінилася через рішення Православної церкви України (ПЦУ) та Української греко-католицької церкви (УГКЦ) перейти на новий  церковний календар, відповідно до якого на 13 днів пересуваються раніше нерухомі дати свят. Свято української писемності та мови традиці ... Читати далі »

Просмотров: 57 | Добавил: Fizik | Дата: 26.10.2023 | Комментарии (0)