10:01
4 квітня - Міжнародний день Інтернету

       Інтернет — всесвітня система взаємосполучених комп’ютерних мереж. Інтернет складається з мільйонів локальних і глобальних приватних, публічних, академічних, ділових і урядових мереж, пов'язаних між собою з використанням різноманітних дротових, оптичних і бездротових технологій.

        У 1962 році Джозеф Ліклайдер, керівник Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США висловив ідею створення Всесвітньої комп'ютерної мережі. У 1969 році Міноборони США започаткувало розробку проекту, котрий мав на меті створення надійної системи передачі інформації на випадок війни. Ця мережа була названа ARPANET — Мережа Агентства передових досліджень. Всі роботи фінансувалися за рахунок Міністерства оборони. ARPANET почала активно рости й розвиватися, її дедалі ширше почали використовувати вчені з різних галузей науки.

        Перший сервер було встановлено 1 вересня 1969 року в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі. Комп'ютер «Honeywell 516» мав 12 кілобайт оперативної пам’яті. До 1971 року була розроблена перша програма для відправлення електронної пошти мережею, котра відразу стала дуже популярною.

        У 1973 році до мережі через трансатлантичний кабель були підключені перші іноземні організації з Великобританії та Норвегії — мережа стала міжнародною.

Історія українського сегменту Інтернет починається 19-го грудня 1990 року, коли Юрій Янковський з Міжгалузевого наукового центру технології програмування «Технософт» (м. Київ) під'єднався до світової мережі Інтернет.

Сучасний Інтернет має дуже багато соціальних та культурних граней. Він є універсальним середовищем для спілкування, розваг та навчання. За допомогою Інтернету стало можливо робити покупки та оплачувати послуги. Для багатьох людей Інтернет — це спосіб заробітку. А в цілому Інтернет — це віддзеркалення сучасного суспільства та світосприймання.

Переглядів: 981 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar