13:07
8 вересня світ відзначає Міжнародний день грамотності
Image       «Грамотність – вид гігієни. Письмо з помилками – то як невимиті руки чи нечищені зуби», - писав у листі синові Василь Стус. «Помилки в письмі – однаково, що клопи на мереживній блузці», - повчала Фаїна Раневська.
       Традиційно грамотність визначають передусім як уміння читати й писати, а також знати мову такою мірою,  щоб  читати, писати й розмовляти вільно.
       Як стверджують психологи, спілкування у віртуальному середовищі різко знижує рівень мовної грамотності та загалом повагу до грамотності.
       Міжнародний день грамотності (Іnternatіonal Lіteracy Day) щорічно відзначається з ініціативи ЮНЕСКО з 1966 року і є одним із міжнародних днів, що входять у систему Організації Об'єднаних Націй. Сучасність вимагає грамотності від кожної людини і суспільства в цілому.
       "У світі, де існують величезні багатства, де освіта та знання слугують обов`язковим пропуском у щасливіше життя, масштаби безграмотності справді приголомшують”, — підкреслюється в посланні генсека ООН.

       Учні нашої школи активно долучилися до відзначення цього дня.





Переглядів: 961 | Додав: Play_Boy | Теги: Василь Стус, ЮНЕСКО, Міжнародний день грамотності, гігієни, помилками, Фаїна Раневська, Грамотність, ООН, письмо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar