10:56
9 листопада - День Української писемності та мови

9 листопада в Україні відзначається  День української писемності та мови.  А це добрий  привід замислитися для нас усіх, що мова - це не просто засіб людського спілкування, це набагато більше: рідний край, безмежні простори, чарівні озера, родинні зв'язки, спільні уподобання і думи народу, мрії людей та  задушевна пісня в колі друзів.

З цієї нагоди в нашому навчальному закладі вчителі-словесники підготували інформаційні проспекти "Мова наша солов’їна". Протягом дня на уроках та перервах як для учнів, так і для вчителів проходили хвилинки культури мовлення та рубрики "Говори правильно". Учні вправно розгадували ребуси та кросворди, брали участь у вікторинах "Подорож океаном української мови". Крім того, усі охочі долучилися до експрес-уроків української мови з Олександром Авраменком та до написання ювілейного радіодиктанту національної єдності.

Свято дало можливість ще раз наголосити: необхідно виховувати повагу й любов до рідної мови змалечку, шанувати та виявляти повагу до свого народу, його історії, культури. Шляхів до мовної досконалості безліч, але всі вони починаються з великої любові до України…


 

Переглядів: 645 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar