21:00
9 листопада - День української писемності та мови

Плекатимеш мову - цвістимуть слова,
Мов білі черешні весною…
Ростимуть слова, як у квітні трава,
Зігріті любов’ю земною…
(Володимир Олійник)

Щорічно 9 листопада відзначають День української писемності та мови.  Цей день не пройшов повз здобувачів освіти навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія».

Традиційно учні та педагоги школи-гімназії долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Протягом дня учні знайомились із порадами кота Інжира, складали сенкани, розфарбовували тематичні малюнки, розгадували ребуси, знайомились з історією нашої мови, вивчали абетку за допомогою рідномовного трендового блокпосту «ВАУ», висловлювали свої побажання на стіні думок.  День був насичений посмішками, хорошим настроєм та позитивними емоціями.

Відзначення Дня української мови та писемності дало змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця. Бережімо і пишаймося своєю мовою!

#Мова_єднає_ШМТГ

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 98 | Додав: Fizik | Теги: Мова_єднає_ШМТГ | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar