20:11
Афганістан: гнів, біль, пам'ять
       15 лютого 2014 виповнюється 25 років з дня виведення радянських військ з Афганістану. Через афганську війну (1979-1989) пройшло близько 2 млн. осіб, з них половина - професійні військові. Понад 14 тис. солдатів, що не повернулися з Афганістану, така ціна цієї війни.
       У цей день ми віддаємо шану тим солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов’язок на території Афганістану, Алжиру, Анголи, Бангладеш, В’єтнаму, Ефіопії, Єгипту, острові Куба, учасникам бойових дій на Закавказзі, Югославії, острові Даманський та інших «гарячих точках».
Вони – воїни інтернаціоналісти, миротворці.

      Протягом тижня в школі-гімназії пройшли цікаві екскурсії в музеї історії школи, на яких керівник музею Кравчук Олена Володимирівна та екскурсоводи розповіли учням 4-7 класів про історію війни, наших земляків, що брали участь у ній. Окремою сторінкою було висвітлено подвиг нашого випускника Віктора Длужнєвського, що загинув, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок на території республіки Афганістан.

      А десятикласників запросили на урок мужності «Афганістан: гнів, біль, пам'ять». Тут звучали вірші та пісні, розповіді про людей, які з честю виконали свій обов’язок, демонструвався фільм «Правда про невідому війну». Після уроку школярі поклали квіти до погруддя В.М.Длужнєвського на подвір'ї школи та вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.

       Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих, перед членами сімей загиблих. Висловлюємо глибоку подяку батькам, які виховали мужніх синів. А всім, хто пройшов через горнила жорстоких воєн, бажаємо міцного здоров’я, сили духу, родинного щастя та благополуччя. Нехай над всіма нами буде мирне небо.












Переглядів: 759 | Додав: Play_Boy | Теги: Афганістан, афганська війна, Віктор Длужнєвський | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar