15:56
Далекий Афганістан...

На минулому тижні відзначався День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Багато  наших земляків полягло у далекому Афганістані. Одним з таких є командир вогневого взводу мінометної батареї лейтенант Віктор Длужневський , який служив у Афганістані з червня 1981 року. 18 квітня 1982 року очолювана ним батарея вивела з ладу чотири вогневі точки супротивника. Але під час цього бою десантно-штурмову роту було несподівано атаковано. Віктор Длужневський продовжував  корегувати вогонь. У самому кінці бою загинув від кулі снайпера.  За мужність і відвагу нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно).

У шкільному музеї створена постійно діюча виставка присвячена  воїнам-афганцям.  В ці дні керівником музєю Кравчук О.В. були проведені уроки мужності « Афганістан болить в моїй душі…» для учнів нашої школи .

15 лютого було проведенно урочисте зібрання у міському музеї М.Осторвського. Учнів нашої школи звернулися з привітанням до ветеранів афганістану та гостей зібрання, продекламувавши вірші з глибоким змістом, котрі не залишили байдужим жодного присутнього у залі. Далі відбулось урочисте покладання квітів біля обеліска «Чорний тюльпан» та біля погруддя В. М. Длужневського, на подвір’ї школи  відбувся  невеликий мітинг. Учасники війни в Афганістані поклали до  підніжжя пам’ятника  квіти.

19 лютого члени клубу «Пошук» на чолі з керівником клубу відвідали екскурсію «Афганістан – біль, пам'ять ,честь…» у музеї шепетівської спілки афганців. Виставка створена  ветеранами Афганістану, мужніми  воїнами  – інтернаціоналістами , котрі клопітливо всі ці роки оберігали світлу пам'ять тих кривавих бойових днів.  На виставці були представленні унікальні експонати, фото та документальні матеріали. Учні мали можливість з  перших вуст почути розповіді про події тих днів від колишніх учасників.

Переглядів: 738 | Додав: Play_Boy | Теги: Афганістан, Длужнєвський, клуб Пошук, посмертно, спілка афганців, уроки мужності, орден Червоної Зірки | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar