07:19
День козацтва

В історії нашої Батьківщини є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а також державне свято – День захисників та захисниць України. Поєднання цих трьох свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.

З цієї нагоди 13 жовтня у нашій школи пройшли різноманітні заходи. Діти мали змогу взяти участь у відеоквестах та інтелектуальних вікторинах, іграх та конкурсах «Козацькими стежками», «До булави треба голови», «Ми – майбутні козаки». Лідери учнівського самоврядування підготували відео флешмоб «Привітай захисників України зі святом!», а вокальна група «Гармонія» – музичний флешмоб «Козацькі співанки».

Святкове коло «Козацький гарт» зібрало учнів 5-х класів, які створили команди «Вогнежари» та «Комета» і змагатися між собою у силі та спритності, знаннях з історії козацтва та таборування. Учні 6-б та 7-а класів відвідали музей Пропаганди та взяли участь у історичному квесті «Козацькому роду нема переводу!».

Протягом дня відбулася творча зустріч «Історії героїв АТО: «Ми боремося за українську землю», дискусійний майданчик «Берегиня чи амазонка? Жіноче обличчя війни», мистецькі та літературні пазли «Мандри до козацьких скарбів», «Козацькі таємниці», уроки мужності та звитяги в музеї історії школи «За честь! За славу! За народ!».

День виявився надзвичайно насиченим та цікавим. Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нам всім потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці. Тож сьогодні ми приєднуємося до привітань на адресу всіх захисників та захисниць нашої Вітчизни! Бажаємо їм благополуччя і сил, здоров’я і щастя! Мирного неба і смачного хліба! Зі святом Вас, дорогі наші захисники!

Більше світлин в Альбомі

Переглядів: 153 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar