16:35
День пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій

Результат пошуку зображень за запитом "День пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій"Згідно з Указом Президента України, починаючи з 2000 р., у четверту суботу листопада в нашій державі щорічно відзначається День пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій. Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Голодомор 1932-1933 рр., який, наче страшний, ненажерливий молох, поглинув мільйони людських життів, ‒ це одна з  найжахливіших трагедій в історії українського народу і всього людства.

Учнів школи-гімназії теж долучилися до заходів щодо вшанування пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій: розгорнуто тематичну книжкову виставку "Чорні сторінки нашої історії", інформаційно-просвітницький стенд "Україна пам’ятає…", у кінолекторії відбулася відеолекція "Трагедія 30-х", було проведено уроки-реквієм "Світло пам’яті", години спілкування "Колячий вінок Голодомору", на яких діти змогли задуматись над трагедією, що не минула жодну українську сім’ю.

Метою проведених заходів було вшанування пам'яті безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей, виховувати в дітей особистісні риси громадянина України, патріотизм.

      

Більше світлин заходів в Альбомі

Переглядів: 563 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar