19:41
День пам'яті

Вічний вогонь палає,
Дзвонить у долі століть.
Вічний вогонь закликає:
Щастя живих бережіть!
Вічний вогонь клекоче:
Люди, не треба війни,
Щоб не вмирали дочки,
Сестри, батьки і сини.
       11 лютого виповнюється 70 років від дня визволення нашого міста від фашистських загарбників. У цей день ми схиляємо голови перед пам'яттю загиблих воїнів-визволителів та вклоняємося живим учасникам тих героїчних подій. Подвиг наших ветеранів – це еталон мужності, патріотизму, сили волі та справедливості. Ми зберігаємо правдиву історію великої перемоги нашого народу, адже це складає міцну основу для єдності майбутніх поколінь.
       Напередодні цієї визначної дати у нашій школі проходить Декада памяті. Протягом тижня учні школи мали змогу відвідати Галерею памяті, де екскурсоводи музею історії школи презентували виставки «Війна в об’єктиві фотоапарата», «Українці – Герої Радянського Союзу», «Війна у картинах художників». Пошуковці класів провели акції «Вітаємо», «Від серця до серця» в мікрорайоні школи, було презентовано акціі «Напиши листа ветерану», «Діти повинні знати нагороди своїх родичів» та конкурс малюнків «Діти малюють війну заради миру». Бібліотекар гімназії Андрійчук Н.А. запросила на виставку «Подвиг житиме у віках», де презентувала книги про Велику Вітчизняну війну.
       У  філіалі школи пройшли усні журнали «Сторінками історії. Шепетівка в роки ВВв»,  віртуальна мандрівка «Є у кожного міста святії місця…», урок мужності «У пам’яті навічно…», учні 4-х класів відвідали виставку «Живи і памятай» у музеї М.Островського.
       Старшокласники побували на уроці мужності «Як це було…» у краєзнавчому музеї міста, а учні 6-х класів відвідали музей Валі Котика у ЗОШ №4.
       7 лютого музей історії школи запросив восьмикласників на захід «Дитинство, обпалене війною», гостями якого були вчителі-ве

терани нашої школи Кравець Л.А. та Симоненко Н.Д. Цей захід був направлений на розвиток патріотичних почуттів, виховання пошани до історичної пам’яті та привернення уваги до ювілейної дати - звільнення Шепетівки від фашистських загарбників.
       Пятикласники провели урок-композицію «Днів тих слава не померкне». Діти з цікавістю слухали повідомлення про Героїв Великої Вітчизняної війни,  виступи учнів, які декламували вірші, співали пісні на воєнну тематику.
       Учні 9-б класу запросили на святкову зустріч-інтерв’ю учасника бойових дій, ветерана Великої Вітчизняної війни Миколу Петровича Сенькова, який згадав про тогочасне лихоліття та переніс учасників заходу у воєнні роки. Також він побажав усім мирного неба над головою, родинного затишку та благополуччя.
       З почуттям хвилювання учні та педагоги поклали квіти до братської могили загиблих солдат «Вічний вогонь» та вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих.
       І хоч далеко відійшли воєнні роки, але вдячні нащадки пам'ятають про тих, хто відстояв для них мирне небо, щасливі дні і радісне дитинство.








Більше світлин можна переглянути в Фотоальбомі

Переглядів: 1065 | Додав: Play_Boy | Теги: ввв, День пам'яті, Герої Радянського Союзу, фашистські загарбники, визволення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar