14:48
День Перемоги

http://pda.kurgan-city.ru/upload/iblock/7f3/Den_pobedi.jpgДень Перемоги, який є одним з найбільш шанованих свят, відзначається  9 травня. Це свято — радісне і одночасно сумне нагадування про історичну перемогу людства над фашизмом.

У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога.

Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, якої не знало людство.

Напередодні цієї визначної дати у нашій школі проходили Дні пам’яті. Учні школи мали змогу відвідати музей історії школи, де екскурсоводи презентували експозицію «Ми йшли до тебе, Перемого!» Учні 8-9 класів провели похід «Шляхами подвигу і слави», відвідавши місця партизанських боїв (с.Косецьке) та місце, де загинув наш земляк Володя Ковальчук. Пошуковці класів провели акції «Вітаємо», «Від серця до серця», «Допоможи ветерану» в мікрорайоні школи, «Діти повинні знати нагороди своїх родичів» та конкурс малюнків «Діти малюють війну заради миру». Бібліотекар гімназії Андрійчук Н.А. запросила на виставку «Подвиг житиме у віках», де презентувала книги про Велику Вітчизняну війну. У  класах школи пройшли усні журнали «Ніхто не забутий, ніщо не забуте»,  після яких діти поклали квіти до меморіалу «Вічний вогонь». Учні 3-4 класів побували на уроці мужності «Як це було…» у краєзнавчому музеї міста. Учні 4-б класу презентували інтерв’ю своїх прадідусів - учасників бойових дій, ветеранів Великої Вітчизняної війни, їхні нагороди.

Десятикласники провели урок мужності «Днів тих слава не померкне». Школярі з цікавістю слухали повідомлення про Велику Вітчизняну війну,  знайомилися з документами та фотоматеріалами.

З почуттям хвилювання учні та педагоги поклали квіти до братської могили загиблих солдат «Вічний вогонь» та до пам’ятного знаку невідомому солдату на подвір’ї закладу, вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих.

Всі заходи були направлені на розвиток патріотичних почуттів, виховання пошани до історичної пам’яті та привернення уваги до ювілейної дати – Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Вітаємо всіх, хто пройшов крізь вогонь Великої Вітчизняної із Днем Перемоги, бажаємо міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя. Адже 9 травня є святом кожної родини, тому що війна не залишила осторонь жодну сім’ю.

Дуже важливо, щоб нові покоління пам’ятали про ту велику ціну, яку заплатили наші батьки, діди і прадіди за мирне небо над головами наших дітей. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна синівська шана і повага.

Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край. І хоч далеко відійшли воєнні роки, але вдячні нащадки пам'ятають про тих, хто відстояв для них мирне небо, щасливі дні і радісне дитинство.

Детальніше про свято у веб-альбомі

Переглядів: 789 | Додав: Play_Boy | Теги: Перемоги у Великій Вітчизняній війн, Вічний вогонь, День Перемоги, 9 травня, Дні пам’яті, земний уклін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar