13:29
День Соборності

Результат пошуку зображень за запитом "День Соборності"День Соборності - свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року. Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

У вестибулі школи був оформлений інформаційний стенд «Моя Україна єдина і вільна», де були висвітленні події, що відбулися на теренах нашої держави, проводилася виставка малюнків на тему «Я славлю рідну Україну». У шкільній бібліотеці були представлені тематичні книжкові виставки на тему «Україна, це територія гідності і свободи», де учні могли більш детально ознайомитись з історією створення  нашої незалежної країни. Вчителі історії презентували фото та документальні матеріали «Історія української державності», «Історія України в особах».

Початківці відвідали експозиції музею історії школи, де в цікавій та нестандартній формі дізналися про свято Соборності України. Учні 5-7 класів стали учасниками виховних годин «Соборна мати – Україна одна на всіх, як оберіг», де розкривалося значення боротьби українців за громадянську та національну свободу, восьмикласники відвідали захід у міській бібліотеці, присвячений Дню Соборності України, а старшокласники взяли участь у круглому столі «Українська революція: події, факти, коментарі».

Урочисті заходи, які пройшли у стінах школи-гімназії спрямовані на виховання у молоді патріотизму, поваги до минулого українського народу.

Переглядів: 650 | Додав: Play_Boy | Теги: Батьківщина, історія України, Указ Президента, 22 січня, Соборність, україна, Незалежність, УНР, День соборності | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar