18:49
День Соборності та Свободи України в Шепетівській школі-гімназії
       22 січня 1919 року у місті Києві, на Софіївській площі, було проголошено Акт Соборності українських земель. Століттями розірваний український народ возз’єднався на своїй землі в єдиній українській державі. Державне існування України стало історичним фактом.
       У зв’язку з відзначенням 22 січня 2014 року Дня Соборності та Свободи України у школі-
гімназії було проведено ряд виховних заходів.
       У
чнівський парламент по класах організував інформаційні хвилинки лінійку «Соборність України – соборність нашої свідомості».  У шкільній бібліотеці було розгорнуто виставку літератури «Соборна мати – Україна одна на всіх, як оберіг», яку відвідали учні закладу.
       Особливо цікаво відбулися бесіди з учнями 1-4 класів «Я – громадянин України», «Я люблю свою країну», на яких учні згадали історію країни та рідного міста, видатні постаті української історії.

       Вчителі історії Карнаух М.В., Курганська Л.В. на уроках історії провели історичні розповіді-естафети «День Соборності – друге, після Дня Незалежності, за значенням державне свято у незалежній Україні».
      
Учні 10-б класу спільно з учителем історії Карнаух М.В. стали учасниками дискусії «День Соборності і Свободи України: різні погляди на один факт». Захід розпочався з ліричного вірша «Молюсь за тебе, Україно!» та державного гімну. Учні-історики здійснили цікавий екскурс у минуле, розповіли про історію свята, використовуючи документи та фотоілюстрації. Група учнів-політологів склала та презентувала журнал подій «Україна – минуле, сучасне, майбутнє». Учні активно вступали у дискусію, висловлювали свої думки з приводу подій, що відбувалися. Після виступу відбувся інтерактивний конкурс "Я люблю Україну", на якому старшокласники змогли показати свої знання з історії, географії України, української мови та літератури, народознавства та просто "блиснути ерудицією".
       Урочисті заходи, які пройшли у стінах школи-гімназії спрямовані на виховання у молоді патріотизму, поваги до минулого українського народу, демократичних цінностей, адже свято стало ще однією нагодою для об’єднання всього суспільства навколо стрижневої ідеї: розбудови української державності, утвердження української нації.










Переглядів: 991 | Додав: Play_Boy | Теги: шкільний парламент, День Соборності та Свободи України, Соборність, Акт Соборності українських земель, Громадянин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar