15:07
Дні пам’яті Героїв Крут

Бій під Крутами - бій, що відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.

Дорога від залізничної станції Крути веде до поля, де відбувався бій. Там стоїть пагорб, на якому височіє потрісканий від дощів та вітрів березовий хрест. На скромній табличці вигравірувано напис: «Тут береже Україна вічний сон молодих своїх синів, які загинули героїчною смертю в боротьбі за її волю під Крутами».

В нашому закладі пройшли Дні пам’яті Героїв Крут 04.02 та 05.02. Усі учителі та учні прийняли активну участь у відзначенні даних днів пам’яті.  В школі був проведений перегляд відеофільму «Лист без конверта» із подальшим його обговоренням. Учні школи прийняли участь в уроках мужності «Вони вистояли тоді, щоб ми боролися сьогодні», «Пам’ятаємо Героїв Крут». В бібліотеці проходила книжково-ілюстративна виставка, на першому поверсі був оформлений інформаційний стенд «Пам’ятаємо Героїв Крут».

Більше світлин в Альбомі

Переглядів: 663 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar