13:46
До 200-річчя Т.Г. Шевченка

Шановний Тарасе Григоровичу!

     Пише Вам одна з мешканців сучасної України, а саме - Хмельниччини, міста Шепетівки. Двадцять перше століття, звісно ж, далеке від того, в якому проживали Ви - дев'ятнадцятому, проте навіть тепер ми пам'ятаємо Вас. Ви людина, яка присвятила усе своє життя боротьбі за волю України, боротьбі за щасливе життя. І саме завдяки Вам, Тарасе Григоровичу, збулася давня мрія народу - вільна країна. Так, так - вільна країна. Тепер усі ми живемо у незалежній державі, яка має свої символи та своїх героїв. Сучасна Україна здобула надзвичайно багато власних досягнень. Одним з них є освіта. Зараз усі діти мають змогу ходити до школи і здобувати знання в галузі різних наук. А потім навчатися в інститутах, університетах, академіях. Отже, виховує майбутніх видатних діячів. Також досить розвиненими є комп'ютерні технології - механізми, які спрощують життя людини. Україна може пишатися спортсменами. Це і боксери брати Клички, і плавчиня Яна Клочкова, і Ваш однофамілець - футболіст Андрій Шевченко, які докладають максимум зусиль, аби здобути перемогу і прославити свою Батьківщину. Також в Україні розвиваються різні види мистецтва - музика, література, кіно та багато інших.

     Тарасе Григоровичу, усім цим ми завдячуємо саме Вам, адже якби Ви свого часу не почали боротьбу з поневолювачами, то в Україні й досі панувало б кріпацтво та неволя.

     Тож, дякуємо Вам, Тарасе Григоровичу, за мир і добробут в державі, за вільне й щасливе життя на рідній землі!

     Низький уклін Вам!

З повагою Коваленко Надія

Літературно-музична композиція "Мій Шевченко"




Конкурс на кращого читця поезій Т.Г. Шевченка


Переможці ІІ етапу мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка готуються до міського конкурсу


Літературно-історичний екскурс "Дитячий світ Шевченка"


Бібліотечний урок присвячений Т.Г. Шевченку
Переглядів: 926 | Додав: Play_Boy | Теги: Хмельниччина, незаленій державі, боротьбі за волю, Шепетівка, Т.Г.Шевченко, неволя, Тарасе Григоровичу, кріпацтво, поневолювачами | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar