13:21
Майбутнє лісу у твоїх руках!

Доброю щорічною традицією весняного спілкування лісівників з громадськістю стала акція «Майбутнє лісу у твоїх руках!», яка проводиться за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України та Товариства лісівників України. До цієї хорошої справи долучаються державні лісогосподарські підприємства. Захід підтримується Міністерством освіти і науки України.

Головна мета акції — висвітлення ролі лісової галузі в нашій державі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення нових лісів та значення для суспільства лісівничих професій.

Особливий наголос ставиться на активній участі шкільної молоді у відновленні лісових насаджень і вихованні у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, оточуючого середовища, до нашого незрадливого зеленого друга.

Цьогорічна акція «Майбутнє лісу у твоїх руках!» проводиться з 21 березня (Міжнародного дня лісу) до 21 квітня (Дня довкілля).

Як і в попередні роки, у школі-гімназії проводяться просвітницькі заходи – лекції, бесіди, тематичні зустрічі, уроки знань про ліс, дитячі конкурси, різноманітні профорієнтаційні заходи, спрямовані на розширення еколого-лісівничої пропаганди, охорону та захист лісів.

Серед різноманітних заходів, що відбуваються у рамках Акції, - конкурс дитячої творчості. Свої мрії і прагнення юні любителі природи виражають у тематичних творах та малюнках.

Суботники, під час яких дорослі і юні займаються упорядкуванням та благоустроєм території лісів і парків, скверів і своїх населених пунктів, висаджують нові дерева і кущі, очищають від сміття ділянки лісових насаджень, справляють на людей незабутнє враження.

Такий суботник пройшов 11 квітня і в нашій школі. Епіграфом до нього можуть слугувати поетичні рядки з поеми Тараса Шевченка «Марія»: «Ходімо у свій гай, у свій маленький тихий рай!». Десятикласникам на все життя  запам’ятається  день, коли вони тримали у своїх руках сіянець, з якого виросте струнка сосна, ялинка чи береза-красуня. Хлопці, хоча й стомилися, та з радістю зазначили, що висаджувати дерева надзвичайно приємна справа, адже знають, що згодам тут буде зростати  розкішний парк та квітучий сад.

— Наш навчальний заклад сприяє тому, щоб була сумісна праця Державного підприємства «Шепетівське лісове господарство» (директор Сасюк В.М.) і школи. Учні із задоволенням озеленюють територію нашої школи. Самі ж лісівники впевненні, що акція допоможе виховати у підростаючого покоління шанобливе ставлення до природи, - зазначила директор школи Надія Василівна Качоровська.

—    Коли дитина власними руками спробує посадити дерево і відчує цю нелегку справу, то в майбутньому вона ніколи не захоче його знищити, — переконаний Володимир Михайлович Сасюк.

Мудрі люди кажуть, що участь у весняній посадці дерев надає кожному з нас можливість поговорити з нащадками. Адже дерева служать багатьом поколінням. І через роки хтось подякує нам за гарний ліс, затишний садок  чи алею в міському парку.

   

Переглядів: 1531 | Додав: Play_Boy | Теги: суботники, Сасюк В.М., Державного підприємства «Шепетівськ, акція «Майбутнє лісу у твоїх руках! | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar