11:14
Міжнародний день дитячої книги

Міжнародний день дитячої книги - свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з1967) 2 квітня - в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.

Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

І скрізь, у всіх країнах і народів королем свята вважається Андерсен. Чарівному казкарю належать романи, п’єси, вірші, проте в літературі він залишився, перш за все, як автор казок та історій, що склали 24 збірки, виданих в 1835–1872. Світову славу Андерсену принесли його казки, в яких поєднується романтика і реалізм, фантазія та гумор і сатира. Біографія Андерсена теж нагадує казку, особливо якщо з довірою поставитися до його розповіді про себе в двох великих мемуарних нарисах «Казка мого життя». Твори Андерсена спонукали українського композитора Жанну Колодуб до створення багатьох музичних творів для дітей. Серед них - «Снігова королева» та інші.

Цього дня до шкільної бібліотеки завітали учні 1А класу школи-гімназії, щоб ще раз пригадати улюблені казки Андерсена. Діти мали змогу перевірити свої знання творів казкаря за допомогою вікторини «Як ми знаємо казки Г.К. Андерсена», взяли активну участь у флешмобі «Я читаю, ти читаєш, ми читаємо разом!», а також дізналися про маловідомі казки письменника.

Більше світлин в Альбомі

Переглядів: 435 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar