11:54
Пам'ятаємо! Перемагаємо!

Із року в рік часопис віддаляє    
Своїх нащадків далі від війни.   
Та травень знов і знову нагадає,
   
Як із життя ішли його сини.
   
Буяють мирно квіти на могилах,
    
До сонця красного метелики летять.
   
А ті, кому війна зламала крила,
   
Священним вічним сном в могилах сплять.
  

Минуло вже багато десятиліть з того 9 травня, коли закінчилася Друга світова війна. Тепер кожного року в цей день відзначається День Перемоги над нацизмом. Відзначення цієї пам’ятної дати -  ще одна нагода проявити повагу і увагу до людей, в душах яких фронтові роки залишили незгладимий слід - ветеранів ...

На минулому тижні в школі пройшли заходи, присвячені 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-й річниці завершення Другої світової війни.

Тиждень розпочався з презентації інформаційного стенду, і в шкільний бібліотеці була розміщена книжкова виставка «Ми пам’ятаємо». Учні школи активно включилися в акцію «Маки пам’яті…». В рамках акції був проведений єдиний день інформування на тему «Мужність і відвага», бесіди «Історії героїв війни: Ми боролись за українську землю» у початкових класах, урок-обговорення «Порозуміння заради майбутнього України» та екскурсії до Вічного вогню, покладання квітів до пам’ятників Невідомому Солдату та Вічного Вогню учнями 7-х класів, відеоуроки «Українці у Другій світовій війні. Життя і долі» серед учнів 8-х класів, відеоуроки з обговоренням серед учнів 9-х класів «Прагнення до свободи вчора, патріотизм і нездоланність сьогодні  - гідна Україна завтра» та уроки мужності «З Україною в серці» у 10-х класах. Учні згадували події тих кривавих днів та подвиг нашого народу. Випускники відвідали захід «Зустріч поколінь  «Книга пам'яті» у районній бібліотеці ім.М.Коцюбинського, на яку були запрошені ветерани, мали змогу «з перших вуст» дізнатися про історичну хроніку тих днів, а вихованці 11-Б класу взяли участь в круглому столі « Кривава ціна миру в Європі 45-го та сьогодні».

Більше світлин в Альбомі

Дуже важливо, щоб нові покоління пам’ятали про ту велику ціну, яку заплатили наші батьки, діди і прадіди за мирне небо. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна синівська шана і повага.

Шановні ветерани, дорогі колеги, учні, батьки!

Вітаємо Вас з 70-ою річницею Дня перемоги над нацизмом! Зичимо миру над головою, безхмарного неба, міцного здоров’я, тепла в родинах та сімейного затишку.

Переглядів: 652 | Додав: Play_Boy | Теги: ницизм, Хроніка, Ветерани, маки пам'яті, відвага, Мужність, 9 травня, Велика Перемога, перемога, ввв | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar