19:47
Пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років

Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно.

Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років.

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій було проведено інформаційно-просвітницькі заходи. У шкільній бібліотеці організована виставка художньої та науково-популярної літератури "Чорні сторінки історії". Члени клубу "Пошук" (керівник - Кравчук О. В.) закладу презентували архівні документи, фотоматеріали та спогади очевидців тих страшних років. В класах пройшли уроки пам'яті та скорботи "Гірка сповідь пшеничного колоска", "Вогонь скорботи в серці навіки" , "Страшні роки голодомору 32-33-х років", "Незгасаюча біль народу", "Що я знаю про голодомор", а також учні школи відвідали інтерактивні заняття "Хліб Голодомору" в музеї Пропаганди та долучилися до акції "Засвіти свічку пам’яті".

Знаючи історію та критично її осмислюючи, ми зможемо захищати права людини та запобігати будь-яким проявам дискримінації.

Світлини в Альбомі

Переглядів: 133 | Додав: Play_Boy | Теги: ДівчатаSTEM, Незгасаюча біль народу, Гірка сповідь пшеничного колоска, Вогонь скорботи в серці навіки, клубу Пошук, чорні сторінки історії, stem_майстерня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar