08:01
Шевченківські дні

Кожної весни весь світ вшановує геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно в школі-гімназії відбулися заходи, присвячені пам'яті великого Кобзаря.

Понеділок став Днем творчості. Стартував тиждень із мікрофонного тестування "Чи знаю я Шевченка?", яке провели учні 11-А класу під керівництвом учителя Коваль А.І. Педагогом-організатором Гордієнко О.А. підготовлено інформаційний вісник "Наш Шевченко" у вестибюлі школи. На 3 поверсі школи вчителі-словесники організували виставку учнівських творчих робіт "Перші проби пера" на тему "Шевченкове слово у віках не старіє". У шкільній бібліотеці відбувся книжковий вернісаж "Тарасові слова - душа народу". Для учнів початкових класів були проведені інформаційні хвилинки "Незабутній Шевченко".

Вівторок став літературним днем. Учні 5-11 класів разом з учителями на літературній платформі "Поезія Шевченка - то музики народної душа" читали улюблені вірші Тараса Шевченка. Учні 1-9 класів взяли участь у Всеукраїнській українознавчій грі "Соняшник", координатором якої є вчитель Касянчук В.І. Учні 8-Б класу разом із учителем Коваль А.І. організували квест "Пізнаємо Шевченка". 

Митюк Крістіна - учениця 9-А класу та Кашевар Валерія - учениця 3-Б класу (керівники Касянчук В.І. та Іщук Н.О.) взяли участь у конкурсі читців "Живи, Кобзарю, в пам'яті людській!" у міському будинку культури та посіли призові місця.

Творчий настрій панував у школі в середу. У цей день стартувала виставка репродукцій картин "Мистецька спадщина Шевченка" та виставка картин і малюнків юних талантів "Моя Україна у творах Т.Г.Шевченка", організована вчителем Пипич Н.В. Власниці персональних виставок - учениці 7-А класу Савосік Вікторія та Юзлова Ольга провели цікаві екскурсії учням 4-5 класів. Протягом дня на перервах лунали поетичні твори Тараса Шевченка у виконанні сучасних співаків. Учні 6 класів зустрілися у відеосалоні та переглянули фільм "Край, де народився геній". Учителями Іщук Н.О., Марчук Н.В. та Білою Н.Ф. було проведено диктант про Шевченка для учнів 3-Б, 4-А, 4-Б класів.

Четвер став поетичним днем. Учителем Риндиг О.Г. спільно з бібліотекарем школи Сімашко Л.В. було проведено бібліотечний урок "Стежками Кобзаря" для учнів 5 класів. Учні 9-А класу під керівництвом учителя Пипич Н.В. підготували усний журнал "Жіноча доля у творчості Тараса Шевченка". Учні 6-А класу разом з учителем Касянчук В.І. побували на літературному ігроленді "Світ Шевченкового дитинства". Також було проведено конкурс читців віршів Тараса Шевченка "У вінок Кобзареві". У філіолі школи здійснювався перегляд презентації "Живе Кобзар у пам'яті народу" під керівництвом учителя Сироїжко О.В.

П'ятниця стала справжнім днем науки. Протягом дня учні брали участь у інтелектуальній вікторині "Чи знаємо ми сучасних письменників?". Учитель Гук Л.Є. презентувала виставку "Лауреати Шевченківської премії". Для молодших школряів було проведено усний журнал "Ми пам'ятаємо тебе, Тарасе". Редакційна колегія учнів 11-А класу визначила переможців конкурсу "Перші проби пера" у різних номінаціях.

Вівторок, 10 березня, день пам'яті. Учні 7 класів разом з учителем Коваль А.І. здійснили віртуальну екскурсію до Шевченківського національного заповідника в Каневі. Учнівська конференція "У сім'ї вольній, новій, ми тебе не забули, Тарасе" відбулася в 10-А класі під керівництвом Гук Л.Є.

Більше світлин в Альбомі

Переглядів: 247 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar