14:12
Соборність у школі-гімназії

http://www.consulukr-plovdiv.bg/images/consul/07168438.jpgДень Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року. Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

З 19 по 24 січня у нашій школі пройшли заходи з нагоди відзначення Дня Соборності  України.

У вестибюлі школи був оформлений інформаційний стенд «22 січня – День Соборності  України», де були висвітленні події, що відбулися на теренах нашої держави.

В шкільній бібліотеці розгорнута виставка літератури «Соборна мати – Україна одна на всіх, як оберіг», де учні могли більш детально ознайомитись з історією створення  нашої незалежної країни.

Вчителі історії презентували виставку фото та документів «Соборність України: естафета поколінь».

Середа розпочалась з ЄДІ до Дня Соборності України. Протягом дня у школі пройшли виставки дитячих малюнків «Як я бачу рідну Україну», творчих виробів  «Пам’ятаємо та шануємо  традиції нашого народу», на яких  були представленні роботи,  виконані у різних техніках: малюнки, витинанки, вишиті картини, картини з бісеру, вироби з дерева, лозоплетіння та трьохмірні моделі. Шкільним парламентом була організована презентація рекламних банерів «Майбутнє моєї країни».

У п’ятницю відбувся творчий квест «Ми діти твої, Україно». Школярі співали пісні, розповідали вірші та брали участь у вікторинах. Кожен учень  міг продемонструвати свої знання та дізнатись більше про культуру та традиції нашого народу. Також були проведені виховні години, усні журнали, захисти творчих проектів «Україна майбутнього», під час яких школярі, співали гімн України, народні пісні та створювали у класах живі ланцюги, як символ єднання України.

Майбутнє нашої країни у руках підростаючого покоління. Учні нашої школи вкотре продемонстрували свою патріотичність, толерантність, обізнаність з традиціями та звичаями нашого народу.

    

Переглядів: 1108 | Додав: Play_Boy | Теги: банери, виховні години, лозоплетіння, оберіг, Соборність, україна, народ, витинанки, державність, традиції | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar