11:26
Тиждень протидії булінгу

Соціальна нестабільність, що склалася у сучасному суспільстві, зумовлює зростання різних відхилень в особистісному розвитку та поведінці підлітків. Це підвищена тривожність, духовна спустошеність, байдужість, цинізм, жорстокість, агресивна поведінка. Особливу увагу привертає проблема насильства в дитячому та підлітковому середовищі, що отримала назву «шкільне цькування», а у міжнародній термінології – булінг.

З метою  ознайомлення  учнів із поняттям «булінг», визначення ознак жертв цькувань і методами профілактики виникнення та  подолання проявів булінгу в школі-гімназії з 14 по 18 вересня був проведений Тиждень протидії булінгу.

Протягом тижня були  проведені заняття з елементами  тренінгу «Протидія булінгу в освітньому середовищі». Учні ознайомилися з поняттям булінг, його видами та проявами, розвивали навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування. Під час заходів були використані ситуаційні вправи, які дали змогу отримати нові знання, визначити для себе наслідки насильницької поведінки. Під час спілкування діти розповідали як вони розуміють  поняття «булінг», які бувають види та прояви булінгу, висловлювали свої думки та судження щодо того,  як уникнути конфліктних ситуацій, наголошували на тому, що тільки взаємоповага та толерантне ставлення один до одного допоможе уникнути  булінгу серед дітей.

З педагогічними працівниками та технічним персоналом були проведені консультпункти з метою інформування  учасників освітнього процесу про шкільний булінг та запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування).

Бути гарною людиною – це добра звичка. і прищеплювати її треба змалечку.

     

     

Переглядів: 185 | Додав: Play_Boy | Теги: стоп булінг, БУЛІНГ | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar