13:55
Веселі миттєвості сонячного літа
      Скажіть, ви не знаєте, чому це небо таке синє-синє, а хмарки в ньому пливуть такі біленькі? Чому так раненько прокидається сонце, а коли настає йому час іти  нра спочинок, ну аж ніяк не хоче лягати в свою полум"яну колиску? Чому в нічному небі так мерехтять зорі, а місяць так пильно розглядає себе в тихому дзеркалі ставу? Чому крізь густу стіну хлібів так ласкаво і ніжно посміхаються сині очі волошок, а важкий сердитий джміль так низько хилить до землі солодку голівку конюшини?
      Чому? Літо прийшло! Пришли канікули!
      Діти з нетерпінням чекали великої літньої перерви, адже це період змійнення їхнього здоров"я, пізнання цікавого, нових знайомств та пригод, пора яскравих вражень, активного пізнання світу та себе в ньому.
      Для реалізації державної програми відпочинку та оздоровлення дітей у літній період під чітким, впевненим керівництвом та патронатом директора школи, депутата міської ради Надії Василівни Качоровської школа-гімназія відкрила двері пришкільного табору відпочинку "Дивограй". У святковий сонячний день 25 травня відбулося святкове відкриття табору. Вірші, танці у виконанні дітей зібрали багато гостей - це і батьки, і  вчителі, і спонсори, які приготували для дітей подарунки. А даля покотилося табірне життя веселою стежиною.
      Організовуючи літнє оздоровлення дітей, педагогічний колектив намагався спланувати виховну роботу так, щоб кожна дитина знайшла собі справу по душі, відчула себе сильною, творчою особистістю, збагатилась духовно і почувала себе комфортно.
      Створенню у дітей хорошого емоційного настрою, почуття романтики сприяло і оформлення пришкільного табору відпочинку, і такі атрибути табірного життя як емблема, табірна пісня та девіз "Дивограя", закони життя табору; назви, девізи, речівки загонів. Та й назва зміни досить промовиста - "Літня академія гри". Кожин день у таборі особливий. Він проводився під певним гаслом.
      Наприклад:
      День спорту - "В здоровому тілі - здоровий дух",
      День табору - "Давой знайомитися знову",
      День здорового гумору - "Краще луснути від сміху, ніж померти від нудьги",
      День юних туристів - "Подорож цікава, коли разом",
      День казки - "Немає дитинства без казки",
      День мистецтв - "Проймемо душу прекрасним",
      День безпечної поведінки - "Найвища цінність - це здоров"я".
      Дуже сподобались вихованцям "День знайомств", "День саморобкіна", "День фантазера", "День рідного міста", "День Іменинника". Діти табору "Дивограй" відвідали багато цікавих екскурсій: побували у міських музеях, у будинку культури, позашкільних закладах міста; переглянули дитячі казки, фільми та мультфільми в шкільному кінотеатрі.
      Майже кожного дня з вихованцями табору проводилися конкурси, до яких діти завзято готувалися, проводилися різні спортивні змагання. Кожна перемога - чи то колективна, чи то особиста - не була залишена без уваги. Загони та діти-переможці нагороджувались грамотами, дипломами та ще й салодкими або фруктовими призами. Хто одержує найбільше відзнак та набирає найбільше балів, тому присвоюється звання "Чемпіон табору" та вручається спеціально виготовлений значок. Завдяки конкурсній роботі діти з охотою відвідували наш табір. Та й вожатим цікаво працювати з такою програмою. Так проявили творчість в своїй роботі такі вожаті: Солодка Є., Денещук Л., Каялайнен І., Бродяк А., Юрін О., Коцюбко Ю., Білецька В. Вихованці не хотіли відпускати старших помічників.
      Для похмурої чи дощової погоди у таборі були облаштовані ігрові кімнати та відеотека. Робота організована таким чином, аби діти були зайняті постійно. Творчості і обдарованості не було меж. А після конкурсів та свят юні таланти поспішали на обід набиратися сил. Богатирську силу діти черпали, харчуючись у шкільній їдальні (Завідувач Гаврилюк О.І.), вони їз задоволенням поїдали свої порції, щоб набратись сил для подальшого відпочинку. Неабиякого настрою додавала ранкова музична зарядка під керівництвом вчителя хореографії Каялайнен О.В. За здоров'ям вихованців ретельно слідкувала шкільна медсестра Скотенюк О.В., проводячи профілактичну роботу у таборі.
      Все, що складає насолоду життя в пришкільному таборі "Дивограй" є результатом чіткої, обдуманої роботи колективу вчителів під керівництвом начальника табору Богомолової О.В., які вважають, що пришкільний табір - це місце, у якому проходить робота з організації змістовного дозвілля та виховання свідомих громадян незалежної України.
      За час табірної зміни діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізнались багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, усвідомили важливість здорового способу життя. Вони вже зараз цікавляться, чи буде і наступного року працювати табір, планують свій майбутній червневий відпочинок. Щира подяка всім, хто піклувався про літній відпочинок школярів гімназії - веселі, усміхнені обличчя дітлахів свідчать про те, що зусилля були немарними!
















Переглядів: 1563 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Lena • 19:34, 24.07.2012
I can't hear aynhting over the sound of how awesome this article is.
avatar