18:31
Відкриття пам'ятного знаку випускнику школи

Як шкода тих, кого забрали небеса,
Кого вiйна в безсмертнi списки записала,
Хай згасла свiчка, але пам'ять не згаса,
Бо нас життям вiд смертi захищали. 

Час, немов перевіряючи на міцність, піддає нас новим і новим випробуванням. Немає нічого важливішого, ніж життя людини, а життя, яке віддане за свою Батьківщину, набуває величного сенсу. 
Пам'ять... Таке коротке слово. Вона нетлінна і вічна... Вона ніколи не згасне. Що вона залишає нам? Пам'ятники, як символ про тих, хто пройшов війну, хто своїми грудьми прикривав рідну землю. 
Сьогодні, 18 квітня в навчально-виховному комплексі "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія" відбулося відкриття пам'ятного знаку випускнику нашої школи Герою України Слісарчуку Артему. 
У вирішальний для країни час він без вагань пішов на війну, бо ж знав, що повинен бути там,  рятувати чужі життя та героїчно загинув 24 березня 2022 року на Харківщині. Посмертно Слісарчуку Артему Олександровичу присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка". 
Участь у мітингу-реквіємі взяли рідні Героя  – мама Алла Анатоліївна та сестра Вікторія. Вшанувати світлу пам’ять прийшли міський голова Віталій Бузиль, заступник міського голови Галина Безкоровайна та спеціаліст по роботі з кадрами та з питань соціального захисту дітей управління освіти Наталія Шевчук. 
До родини Героя зі словами подяки за сина, справжнього воїна, звернулася директор школи Надія Качоровська, наголосивши на тому, що героїзм Артема вчитиме майбутнє покоління школярів таким якостям, як гідність, повага, вірність. 
Учнівська молодь та почесні гості схилили голови перед світлою пам'яттю і подвигом славного сина України. 
Після зворушливих промов настоятель хра­мів Ми­ко­лая Чу­дот­ворця та Кня­зя Во­ло­ди­ми­ра Пра­вос­лавної цер­кви України  отець Василь Гетьман освятив пам’ятний знак, до якого присутні поклали квіти. 
Ми сьогодні схиляємо голови перед стійкістю матерів, які втратили своїх синів на війні за єдність і цілісність України. 
Йдуть від нас кращі з кращих. Нічим не заповнити ці втрати. Жодними словами не тішити рідних і близьких. І одне лише може пом'якшити гіркоту втрат - наша пам'ять, розуміння, що ця жертва була не марна. Кожен з загиблих воїнів, залишиться у нашій пам’яті, вдячність за їхній подвиг житиме у серцях українців.

   

      

 

  

Переглядів: 96 | Додав: Fizik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar