15:13
Відкриття пам'ятної дошки Герою України — Миколі Дзявульському

        Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – Майдан 2004 року, який був святом Свободи, і Революція гідності 2013 року. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Трагічні події в Україні, починаючи з листопада минулого року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни.

        18 лютого 2015 року педагоги та учні міста взяли участь в урочистих заходах щодо відзначення річниці Революції гідності. Пригадалися найбільш драматичні моменти: розгін Євромайдану,  брутальне побиття сотень людей, поступово «штурми та розгони» переросли у велетенські акції спротиву, били дзвони всіх церков, а кожен штурм сприймався в Україні як «боротьба не на життя, а на смерть». Незабутні  події у Києві 18-20 лютого, в ході яких загинуло більше сотні кращих наших синів і дочок .

        Марш Гідності вулицями міста згуртував усіх учасників дійства, які вшанували  Героїв Небесної Сотні, серед яких наш земляк, який у свій час був вчителем та заступником директора з наукової роботи Шепетівського НВК№1, Герой України Микола Дзявульський. Він загинув за свободу, цілісність та єдність держави.

        По країні вже з’являються перші вулиці, майдани, школи, названі на честь Героїв Майдану. У нашому місті одну з вулиць  перейменовано на вулицю Миколи Степановича Дзявульського і сьогодні відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки.

        Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Герої не вмирають! Вони живуть у нашій  пам’яті!

Матеріал взято з сайту http://shosvita.ucoz.net

Переглядів: 911 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar