11:13
Всеукраїнська освітня кампанія "Голуб миру"

       З метою відзначення Міжнародного дня миру Представництво Організації Об’єднаних Націй в Україні за сприяння Міністерства освіти і науки України проводить 19-22 вересня 2014 року Всеукраїнську освітню кампанію «Голуб миру» під гаслом «Право народів на мир».
       Міжнародний день миру було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році Резолюцією Генеральної Асамблеї. Започаткування Міжнародного дня миру свідчить про те, що ООН спрямовує свої зусилля на підтримку миру в усьому світі та закликає всіх людей на планеті згуртуватися на шляху досягнення цієї мети.

       У 2014 році Організація Об'єднаних Націй обрала тему «Право народів на мир», щоб ще раз наголосити на важливості принципів, закладених Декларацією Генеральної Асамблеї ООН про право народів на мир, з центральним твердженням про те, що стійкий прогрес людства та реалізація прав людини залежить від миру та безпеки.
       В Україні Організація Об'єднаних Націй вже втретє ініціює Всеукраїнську кампанію «Голуб миру».
       Приєднались до акції і гімназисти. Учні початкових класів взяли участь у спортивній акції «Діти гімназії за мир»: писали листівки, виготовляли голубів та зібрали понад 700 гривень на допомогу воїнам АТО. А випускники були учасниками загальноміського флешмобу  та арт-акції «Разом заради миру».
       Святкування Міжнародного дня миру сприяє привертанню уваги дітей та молоді до питань збереження миру задля забезпечення стійкого прогресу людства та дотримання принципів гуманності, свободи, добра і поваги, що закладені у Декларації Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир.

Переглядів: 1275 | Додав: Play_Boy | Теги: право народів на мир, акція, День миру, АТО, резолюція, ООН, голуб миру, Асамблея, декларація, Міністерство | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar