13:57
Звіт про день рідної мови

Мова - це не просто спосіб спілкування,
а щось більш значуще.
Мова - це всі глибинні пласти духовного життя народу,
його історична пам'ять, найцінніше надбання віків...
Олесь Гончар

21 лютого у всьому світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Цей день має особливе значення і для нашої країни. Мова - це національна ознака культурної приналежності кожної людини. Традиційно до святкування Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Шепетівського НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія". Відбулися цікаві та пізнавальні заходи: для наймолодших учнів учителями початкової школи були проведені виховні години: "Чарівні звуки, рідне слово - моя сердечна українська мова", "Українська мова - мудрості криниця", "Мова - душа народу". Учні занурилися в атмосферу родинного затишку й тепла. Школярі підготували міні-презентації про особливості рідної мови, малюнки, плакати, повідомлення. Вони залюбки взяли участь у мовних іграх, конкурсах, турнірах. Учителі української мови та літератури разом зі своїми вихованцями протягом дня проводили різноманітні заходи про багатство та красу рідної мови.

Діти декламували вірші про мову, інсенізували лінгвістичну казку про важливість різних частин мови, взяли участь у мовознавчій вікторині та грі "Хто більше, краще й поетичніше". Жваво та динамічно пройшла вікторина "Подорож Країною мови". Учні могли перевірити свої знання з української мови та продемонструвати ерудицію і кмітливість. Юні мовознавці довели, що знають і шанують рідну мову.

У школі вункціонувала тематична виставка "Моє ти диво калинове, кохана материнська мово", де були наведені приклади змін у сучасному українському правописі.

З почуттям гордості звучали слова-звернення учнів до української мови. Заходи були підпорядковані єдиній виховній меті: шанувати, розвивати українське слово, дбати про красу і багатство української мови.

Більше світлин в Альбомі

Переглядів: 235 | Додав: Play_Boy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar