12:30
Дні світової літератури

Сила книги безмежна…Без неї людина сліпа. Книга відкриває перед людьми великий світ. Протягом усього життя ми звертаємося до книжки, адже вона–мудрий порадник, який, не вміючи говорити, розповідає про незвичайні пригоди і подорожі, про навколишній світ. Література, як один із видів мистецтва, покликана виховувати естетичні почуття. Головне – не залишити дитину байдужою, будити її думки і почуття.

Чи можна уявити своє життя без літератури? Звичайно ж ні! Протягом жовтня в школі проходили Дні світової літератури. Ці дні були насичені різними цікавими та неординарними заходами. Школярі подорожували сторінками улюблених книг, брали участь у конкурсах, вікторинах; багато цікавого дізналися про життя і творчість світових письменників, збагатилися знаннями про кращі твори зарубіжної літератури.

Літературний коктейль «Читаємо, уявляємо, малюємо» – виставка учнівських колажів, проєктів малюнків за творами зарубіжних письменників – зацікавив і школярів, і педагогів. Із захопленням учні 7-9 класів виконували інтерактивні вправи за вказаними посиланнями та QR-кодами, створювали меми та комікси. Цікаві екскурсії в онлайн-форматі та віртуальні подорожі здійснили учні 9-11 класів: відвідали будинок-музей Вільяма Шекспіра у Стратфорді-на-Ейвоні – одну з найвідоміших та найвідвідуваніших літературних пам’яток Великобританії, музей доктора Фауста у німецькому Кнітлінгене, де народився прототип персонажа з твору Гете, змістовною була віртуальна прогулянка Прагою, де бажаючі побачили визначні місця та улюблені вулиці відомого австрійського письменника Кафки. Учні 6 класу стали учасниками літературного рингу «Міфи на всі часи», на якому в ігровій формі повторили вивчені міфи, проявили кмітливість та швидкість думки. П’ятикласники відправилися у подорож на «Казковому експресі»: складали пазли, відгадували загадки, брали участь у вікторинах, перевтілювалися в улюблених казкових героїв. Старшокласники виявили себе справжніми дослідниками, демонструючи роботи на науково-практичній конференції «Неформали у світовій літературі і сучасному соціумі» та стали учасниками шкільної олімпіади із зарубіжної літератури.

Отже, головне завдання виконано — не залишити дитину байдужою, пробуджувати в її душі думки і почуття, намагатися створювати такі умови, коли кожен захоче висловитись, а ще краще, коли блищатимуть очі від захоплення не тільки вчинками героїв, а й власними думками.

         

Переглядів: 56 | Додав: Fizik | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
avatar